Protestantse Gemeente Rond de Dorpskerk

Diaconie

Gegevens

Project “Noah’s Ark”

Op zaterdag 7 april zijn Anja en Harry namens de Diaconie naar de ontmoetingsdag van Noah’s ark geweest.
Piet en Pita Buitendijk, de oprichters van Noah’s Ark waren overgekomen uit Oeganda, en hadden drie van hun Oegandese kinderen meegenomen.
Noah’s Ark Children’s ministry Uganda is een christelijke organisatie opgericht in 2000, actief in Oeganda met een kinderhuis, scholen en een kliniek om de straatarme bevolking te helpen.
De dag werd begonnen met allerlei standjes in de aula van het Wartburg college in Rotterdam. Daar was informatie te vinden over het kindertehuis, de familiehuizen, scholen en de kliniek.
Piet heeft met behulp van een videopresentatie het volgende verteld .
Het kinderhuis is de kern van de werkzaamheden. Hier zorgen we voor de kinderen die zijn achtergelaten, wees geworden of zwaar misbruikt en nergens anders heen kunnen. De meesten zijn baby’s of peuters en worden via de lokale politie, ziekenhuizen of sociale diensten bij ons geplaatst.
Vaak zijn ze ziek, verwond of ondervoed en zijn hun ouders of andere familie onvindbaar. Zonder die hulp zouden veel van deze kinderen het niet overleven.
Er wonen nu bijna 200 kinderen in het kinderhuis, worden 24 uur per dag 7 dagen in de week verzorgd door Oegandese verzorgsters en we zullen voor ze blijven zorgen totdat we hun families vinden of totdat ze afstuderen en groot genoeg zijn om voor zichzelf te zorgen.
New Horizon School
Onze school werd in 2006 gesticht voor zo wel de kinderen uit het kinderhuis als uit de omgeving en heet New Horizon, want door onderwijs willen we deze kinderen een nieuwe en betere toekomst geven.
Inmiddels is de school uitgegroeid tot een kleuterschool, basisschool en school voor voortgezet- en beroepsonderwijs. Er wordt onderwijs geboden aan meer dan 350 jongens en meisjes van 3 tot 18 jaar oud.
De meeste leerlingen komen uit families uit de omringende dorpen die in extreme armoede leven: geen werk, nauwelijks eten, geen schoon drinkwater en geen geld voor medische zorg of onderwijs. Elk jaar wordt een aantal van deze dorpskinderen toegelaten tot onze school.
Noah’s Ark Family Clinic
Medische zorg in Oeganda is vaak van slechte kwaliteit en voor de meeste Oegandezen slecht bereikbaar en onbetaalbaar. Onze kliniek is daarom in 2009 opgericht om alle kinderen, personeel en de lokale bevolking medisch te verzorgen. De kliniek richt zich met name op zwangere vrouwen en jonge kinderen maar heeft ook een huisartsenpost en laboratorium en gaat de dorpen in om voorlichting te geven over o.a. borstvoeding, HIV/AIDS, hygiëne en gezinsplanning.

Wij zijn erg onder de indruk gekomen van al het goede werk dat daar gedaan wordt, onder leiding van Piet en Pita. Zonder steun van individuen en organisaties uit Nederland kunnen zij hun levensreddende werk voor deze kinderen niet uitvoeren. Vergeet daarom niet de bussen voor Noah’s Ark bij de uitgang van de kerk.
Meer informatie kunt u lezen in de nieuwsbrief of op de website van Noah's Ark. We kregen kortgeleden ook een leuk filmpje toegestuurd opgenomen tijdens een kerkdienst.

Voor in uw agenda:
15 september wordt er weer een Voedselbankdag gehouden bij de Jumbo in de Dorpsstraat!
In Leiden en omgeving zijn wekelijks een kleine 300 gezinnen afhankelijk van de voedselbank, het is best triest dat dit nog steeds gebeurt in ons welvarende Nederland, waar alles te koop moet zijn. Maar de werkelijkheid blijkt toch anders!
Daarom vragen we de mensen die de Jumbo supermarkt binnen gaan of ze een of meerdere artikelen die op een lijstje staan te kopen en doneren aan de voedselbank.
We hopen weer op een goede opbrengst! En vooral mooi weer op deze zaterdag.
We zijn nog op zoek naar mensen die ons een uurtje willen helpen inzamelen, meer uurtjes mag natuurlijk ook
Dan graag aanmelden bij Cora van Diemen, tel. nr. 5809334.

Een hartelijke groet van uw diakenen
 


 

 
   
© 2015 Raad van Kerken Zoeterwoude