Protestantse Gemeente Rond de Dorpskerk

Diaconie

Gegevens

40 dagen project

We zijn afgelopen week gestart met het 40 dagenproject: het kinderhuis Nos Casa (Ons Huis) in Kaap Verdië. Stephanie Vlootman heeft daar enige tijd stage gelopen.
Kaap Verdië is een van de armste landen van Afrika, en bestaat uit 10 eilanden. Nos Casa is opgericht in 2010 en bevindt zich in het centrum van Santa Maria op het eiland Sal.
Voorheen was Nos Casa een basisschool, daarom bestaat het uit klaslokalen, toiletten, keuken en een binnenplaats. Het doel van Nos Casa is dat ze de kinderen van de straat willen houden. Dit zijn kinderen die in armoede leven, of de ouders werken, of extra ondersteuning nodig hebben.
In Kaap Verdië gaan de kinderen halve dagen naar school. De kinderen die ‘s morgens naar school gaan komen in de middag op de opvang. En andersom. Ook worden ouders ondersteund, en kunnen hulp zoeken.
Er wordt informatie gegeven dat het belangrijk is dat het kind wordt verzorgd. Dus gewassen, tanden poetsen, schone kleren aan etc.
Er zitten op dit moment 97 kinderen in de opvang in leeftijd variërend tussen de 6-16 jaar.
De Tia (ook wel tante) is de klassenondersteuner en is altijd aanwezig. Ze begeleidt de kinderen bij activiteiten en huiswerk.
Nos Casa krijgt veel donaties in materialen en kleding. Alles wordt verzameld en er worden pakketjes van gemaakt voor de kinderen die het het hardst nodig hebben, zodat ze nieuwe kleren, tandenborstels en schriften voor op school krijgen.
Nos Casa wordt momenteel stap voor stap verbouwd, en voor elke stap zijn donaties nodig. Op dit moment wordt er een start gemaakt met de renovatie van de keuken, daarnaast is er het plan voor een computerlokaal, dansvloer, bibliotheek en een lokaal voor taallessen te creëren.
Voor het 40dagen project wordt er geld ingezameld voor Nos Casa. Omdat op dit moment de keuken wordt gerenoveerd, zal het geld worden besteed aan materialen hiervoor. Denk aan keukenapparatuur, borden, bestek etc. Voor verdere info kunt u ook terecht op de Facebookpagina “Stephanie in Kaapverdië”.

 

Project “Noah’s Ark”

Ook vragen wij uw aandacht voor ons project: Noah’s Ark Childrens Ministry Uganda. Zij zijn een niet kerkelijk gebonden christelijke organisatie in Oeganda. Met onder meer een kinderhuis, scholen en een medisch centrum. Zij richten zich op de meest kwetsbare kinderen in de samenleving en de straatarme bevolking in de wijde omgeving. Het kinderhuis is groot en biedt een thuis aan zo’n 100 kinderen in de leeftijd van 0 tot 11 jaar. Niet omdat dit het beste thuis in de wereld is maar omdat er geen ander thuis was. Zij hebben hun eigen plekje en er zijn mensen die om hen geven. Een thuis waar ze welkom zijn en ze zich veilig voelen. Meer informatie kunt u lezen in de nieuwsbrief of op de website van Noah's Ark. We kregen kortgeleden ook een leuk filmpje toegestuurd opgenomen tijdens een kerkdienst.

Ook in december ontvingen we een nieuwsbrief, deze kunt u lezen via deze link


 

 
   
© 2015 Raad van Kerken Zoeterwoude