Protestantse Gemeente Rond de Dorpskerk

Diaconie

Details

Nieuws vanuit het kinderhuis Noah’s Ark
De diaconie kreeg een WhatsApp bericht van Wilma Welten. Zij is op dit moment in het kinderhuis. Zij stuurde hartverscheurende foto’s van een kindje dat gered werd uit een beerput. Daarom willen we weer de aandacht vestigen op Noah’s Ark.
Het kinderhuis is het epicentrum van het dagelijks leven in Noah’s ark: hier wonen, eten, slapen, wassen en spelen de kinderen die anders geen thuis zouden hebben.
Zo’n 150 kinderen wonen in het grote kinderhuis, en de oudste 50 kinderen wonen in losstaande Family Units.
De kinderen worden 24 uur per dag verzorgd door Ugandese verzorgsters (aunties)
Het kinderhuis heeft twee lange vleugels met in het midden een eetzaal en een woonkamer. De kinderen zijn in drie groepen verdeeld: baby’s, peuters en schoolkinderen.
In de voorste vleugel wonen de baby’s en peuters. Ook hier bevindt zich de ziekenboeg en een speelkamer.
In de tweede vleugel wonen de kinderen die naar de kleuter- en basisschool gaan.
Beide vleugels hebben toiletten, douches en kleedruimtes.
In elke slaapkamer slapen 6 tot 8 kinderen, ieder kind heeft zijn eigen bed en zijn eigen plaats aan tafel in de eetzaal. Achter het kinderhuis ligt een grote speeltuin waar de kinderen zich bij droog weer het grootste gedeelte van de dag begeven.
Kinderen worden 24/7 verzorgd door een team van toegewijde Ugandese verzorgsters. Deze aunties spelen met de kinderen, eten met hen aan tafel, leren de kinderen met elkaar om te gaan en lossen elke dag wel een ruzietje op.
Elk kind heeft een favoriete auntie: maar weet de auntie te vinden als ze buikpijn of een wondje hebben. Meer informatie vind u op de website van Noah's Ark https://www.nacmu.org/nl

 

 

 


 

 
   
© 2015 Raad van Kerken Zoeterwoude